lauantai 25. tammikuuta 2014

Daytona Beach ja rakettia kieroradalle +lätkä

No moro!

Otetiin yöpaikka Days Inn motellista huokeaan hintaan 42€. Edullinen hinta saattaa selittyä nyt vallitsevalla ilmastolla. Lämpöasteet pyörii siinä 10-15 asteen nurkilla.  Kylmäähän se on mutta aina 30-40 enemmän ku siellä kotona =)

Motellissa oli seurana pelkkiä eläkeläisiä. Mikäs siinä, me sulaudutaan hyvin joukkoon kun aletaan repimään leukoja jo siinä ilta seitsemän aikoihin ja nukkumassa melkein poikkeuksetta kumpiltä =)
Eläkeläiset on muutenkin rentoa porukkaa. Kovia juttelemaan ym. Kateellisena katsoin vierestä kun tyypeillä on aikaa vaan istuskella keinutuolissa tekemättä mitään...

Seuraavan aamupäivän ohjelmana oli katsella ja kuunnella lintujen herutusta ja rääkymistä huoneen parvekkeella.

Surkea oli esitys uroksella. Kummaltakaan ei lohjennut.

Muutama lintunen lisää merellä

Auringon nousu vai atomipommi? 

Otattiin lomalla rennosti eläkeläisten tyyliin ja vaihdettiin motellia 5km pohjoiseen
Lexington inn & Suites puljuun silmämunat muljauttavaan hintaan 54€!

Piti olla mp3 soitin muttei ollu. Törkeetä! Nyt on loma pilalla. Parvekkeeltakin näkyy pelkkää avomerta tyyliin Atlantti..
Hiekkarannallakin sai ajaa autolla. Kokemus sekin ;-)
Ja Taunus on komea!
Tässä vaiheessa iski blogi-isännälle pienimuotoinen kuume. Mistä lie johtunee, oma diagnoosi on auringonpistos/ amerikkakuume? Viime reissulla kolme vuotta sitten kävi ihan samoin ja siitä selvittiin syömällä salaattia pari päivää.
Kunnon "diehard-hardcore" -road trippaajat ei jouda sairastelemaan yhdessä paikkaa hetkeä pidempää, joten matka joutui kohti etelää ja Nasan ihmeellisiä tempauksia.

Majoiduttiin Holiday Inn (Cocoa Beach) puljuun hintaan 66€. Se on jo melkein satanen paikallisessa valuutassa!
Kurssi on kyllä hyvä tällä hetkellä: 100€ = nordea pankin veloituksissa reilu 130$.

Vajaa 2min valoitus. Suosiolla olisi voinut ottaa laajakuvalinssin käyttöön..
Sinne lähti 60 metrinen Atlas V raketti kiertoradalle. Vie ISS avaruusasemalle uusia osasia.
Yksi elämäni hienoimmista näkymistä! Olen saanut Suvinkin koulutettua aika hyvin näihin avaruusjuttuihin, ihan alkuräjähdystä ja kvanttiteoriaa myöten, mutta tämä fyysinen tapahtuma kun näkee ja kuulee käytännössä kuinka homma hoituu... aivan mahtavaa!
Herätti kunnioitusta ja uskoa NASA:n asiantuntioihin.

Kun raketti oli n. puolessa välissä kuvaa tuli äänet mukaan kuvioihin. Yllättävän kova väpättävä ukkosenomainen murina. Tuntui ihan palleissa asti =)
Voi vaan kuvitella minkälaiset tärinät ne sukkulan laukaisut on aikanaan tuottaneet.
Mehän oltiin täällä keväällä 2011 kytiksellä jos STS-134 Endeavour-sukkula olisi saanut luvan lähteä kiertoradalle. Ei vaan lähtenyt..

Syrjäisellä tiellä Cape Canaveralin satamassa oli satoja ellei jopa tuhansia muitakin autoseurueita seuraamassa tapahtumaa. Yhdellä "kanssa-innostujalla" oli jopa kaukoputki josta näki raketin lepäilevän alustallaan reilun 11 mailin päässä!!

Yhtä tai kahta kokemusta rikkaampana lähdettiin taas eteenpäin tällä reissulla ja kohteena NHL-matsi floridan BB&T Center: Panthers vs. Avalanche. Matkaa Miamin kupeeseen kertyi karvan verran alle 200 mailia. Suvi hoiti kuskin hommat mallikkaasti. Minä olisin tissutellut apukuskin paikalla mutta kun täkäläinen lainsäädäntö ei anna myöten että autossa olisi aukaistuja alkomahoolipulloja. Tiedä sitten minkälaisia sanktioita olisi tuollaisesta rikkomuksesta luvassa, ehkä pääsisi Justin Bieberin kanssa samaan selliin tiilenpäitä takomaan.. =)

Matkan varrelta kuvia

Mustang still nr.1

Taas joku ruuhkanaiheuttaja katollaan

Liikenne pysäytetään aina kun koululaiset ovat juoksemassa yli

Walmartissa on käyty nyt melkein joka päivä. On vaan niin halpaa, hienoa ja kaikkea.
Auton renkaita, liimaa, tynnyreitä, elektroniikkaa, ruokaa, mässyä, kosmetiikkaa, haulikoita, lomaosakkeita, lääkkeitä, uskomatonta paskaa, matkalaukkuja, hikinauhoja, kenkiä, aikuisten vaippoja ym.

Diabeetikoille oma hylly jotta voi vetää lisää sokeria elimistöön

Mitäs tähän sanoisi?

Peruutuskamera on aika jees

Majapaikaksi valikoitui Doubletree Suites, Sawgrass ostoskeskuksen nurkilta, törkeään, selkäkarvat nostattavaan hintaan 260€ /2vrk. Hotelli järjesti kuitenkin kyyditykset lätkäpeliin ja takaisin.

Ennen peliä 
Aikamoinen hurmos taas nhl hallissa. Tuntui että alkushow ja yleinen tsemppi oli parempaa tasoa kuin anaheimin pudotuspeleissä 2011.
Tsemppiähän pantterit tässä tarvitseekin kun kaverit pitelee liigan 4. jumbosijaa tällä hetkellä.
Taas tuli yllätyksenä kuinka pieni tuo jenkkien kaukalo on verrattuna kotimaiseen. Televisiosta katsottuna näyttää paljon isommalta.

Turpiin tuli taas. 3.erä pantterit tuli 3-0 tappioasemasta yhden maalin päähän mutta eivät saaneet survottua lättyä verkkoon.
Eipä se mittään meillä oli hauskaa koko rahan edesta!

Ollut ihan uskomattoman hieno reissu taas tähän mennessä ja tuntuu että parhaat palat on vasta edessä... =)1 kommentti: